
Microplantele, cunoscute si sub denumirea de microgreens sunt legume si ierburi cultivate din seminte si recoltate la etapa de rasaduri, atunci cand au doar frunzele de seminte si inainte de a se dezvolta adevaratele lor frunze.
Aceste microplante au o aroma puternica si sunt bogate in antioxidanti si vitamine. Iata asadar ce sunt microplantele si cum le poti creste chiar tu in ghiveci.
Alegerea microplantelor
Microplantele devin o tendinta tot mai populara datorita gustului lor intens, a continutului ridicat de vitamine si a usurintei si vitezei cu care se dezvolta. Acestea sunt crescute in sol si, de regula, sunt consumate in stare proaspata. De la microgreens se consuma doar frunzele de seminte si tulpina.
Pentru a le planta acasa, microplantele pot fi gasite fie in magazinele fizice, fie in cele online specializate. Printre microplantele pe care le poti creste cu usurinta in ghiveci se numara:
- Busuiocul;
- Sfecla;
- Patrunjelul;
- Varza;
- Ridichea;
- Floarea soarelui;
- Coriandru.